Rigor Mortis

Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren

Ga naar beneden

Rigor Mortis

Bericht van Sirena op ma nov 16, 2015 5:39 pm

Rigor Mortis is een text-based RPG waarin je een shapeshifter bespeelt...

Het jaar waarin Rigor Mortis zich afspeelt is 2073, erg modern dus. Er is weinig natuur over in de wereld en al vele diersoorten zijn uitgestorven. Een jonge wetenschapper wilde hier verandering in brengen, maar niet op de meest handige en redelijke manier. Hij nam een gigantisch gebied, en bouwde hier een krachtveld omheen. Zijn plan was om dieren te creëren met de intelligentie van een mens. Zo zouden deze zelf een stem krijgen om voor hun rechten op te komen. Het was een beetje een twisted idee, maar hij geloofde heilig dat het zou werken.

Zijn eerste project was de wolf. Zoals misschien al duidelijk was, was de man niet helemaal honderd procent en zijn manier van aanpak kon eigenlijk niet door de beugel. In zijn gigantische laboratorium verzamelde hij niet alleen verschillende wolven, maar ook mensen. Hij bracht deze in een coma en koppelde elk mens aan een wolf. De jonge wetenschapper probeerde op elke mogelijke manier de intelligentie van de mens in het brein van de wolf te krijgen, maar niets leek te werken. Enkele mislukte mutaties ontstonden. Deze dumpte hij in het afgelegen gebied, zodat niemand er ooit achter zou komen waar hij mee bezig was.

Inmiddels zijn we nu al weer tientallen generaties verder. De eens mislukte mutaties van de wolfmensen zijn nu ontwikkeld tot mensen met de mogelijkheid te veranderen in een wolf, en daarbij de intelligentie van een mens te behouden, plus het instinkt van een wolf. Dit heeft een tijd geduurd, maar dan heb je ook wat.

De nakomelingen van de wetenschapper hebben zich allemaal in zijn werk verdiept, en hebben nu eindelijk de sleutel tot het maken van zo'n volmaakte Shape Shifter. Wat ze echter verbaasde, is dat het ''ras'' dat ze in het afgelegen gebied, nu bekend als ''Rigor Mortis'', gedumpt hebben een heel eigen bestaan heeft opgebouwd. Deze hele manier van leven interesseerde hun eigenlijk nog veel meer dan het oorspronkelijke plan. De shifters hadden zich over de jaren heen verdeeld in vier groepen, gebaseerd op de bijwerkingen van de perrongeluk ontstaande mutaties. Deze mutaties waren door de verschillende generaties heen enorm geëvolueerd, en waren nu zover dat ze één element aanhielden. Het verbaasde de wetenschappers dat hun manier van leven, ook echt een te zijn die bleek te werken. Verschillende roedels, gebaseerd op verschillende elementen, onderverdeeld in rangen. Om dit bestaan in stand te houden kidnappen ze nog steeds mensen en wolven, om deze vervolgens als Shape Shifter in Rigor Mortis te dumpen.

De Shifters in Rigor Mortis hebben geen weet van hun vorig leven. Het moment waarop ze wakker werden in Rigor Mortis, wordt door hen gezien als hun ''geboorte''. Ze geloven dan ook dan sommige geboren worden als tiener of volwassenen, terwijl anderen gewoon geboren worden uit de buik van een moeder. Ze overleven natuurlijk door te jagen, maar soms dumpen de wetenschappers een voorraad eten in één van de gebieden. Doordat de één soms wel te eten krijgt, en de ander niet, is er een lichte vijandigheid tussen de elementen ontstaan.

De wetenschappers hebben gezorgd voor één dorp per element. Dit dorp bevat voor ieder een eigen hutje, voorzien van werkende douche, een bed met beddengoed en eventuele meubelen. De wetenschappers hebben ervoor gekozen de shifters geen stroom, TV, mobieltjes of wat dan ook te geven. Ze zijn bang dat dit het systeem waarin deze mensen leven totaal verstoord. Tevens zijn ze benieuwd hoe ze omgaan met een leven zonder stroom of enige vorm van social media.


http://rigor-mortis.actieforum.com/
avatar
Sirena

Aantal berichten : 29
Registratiedatum : 08-07-15
Leeftijd : 16
Woonplaats : Gelderland

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren
 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum